Recomandări pentru hidroizolatii terase
Exista cel putin doua solutii: reabilitarea hidroizolatii terase necirculabile în sistem monostrat si in sistem dublustrat. In primul caz este simplu de executat, are un cost redus iar rezultatele obtinute sunt bune. Aceasta solutie consta în aplicarea unui strat suplimentar de izolatie peste straturile existente dupa pregatirea prealabilare, corectare pante, amorsare. Cea de a doua varianta este recomandabila, deoarece are un grad mai ridicat de siguranta în exploatare datorat utilizarii a doua straturi de material hidroizolant. Recomandările noastre, dacă alegeţi să efectuaţi lucrări de hidroizolatii terase, este să folosiţi aeratoarele pentru hidroizolatie, acesta având rolul de a egaliza presiunea aerului şi a vaporilor de sub hidroizolatie, prevenind posibilele umflături sau fisuri. La fel de importantă, când lucraţi la hidroizolatii terase, este folosirea unui parafrunzar la fiecare gură de scurgere. Parafrunzarele universale sunt confecţionate dintr-un plastic perfect compatibil cu lucrările de hidroizolatii terase şi se vor utiliza pentru obturarea scurgerilor pluviale cu corpuri solide. Lucrările de hidroizolatii terase au rolul de a proteja construcţia împotriva acţiunii apelor de orice fel şi a infiltrării acestora - apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra părţilor sau elementelor de construcţie care vin în contact cu ea. Pentru hidroizolatii terase vă recomandăm să verificaţi funcţionalitatea stratului de pantă şi a existenţei înclinaţiei necesare evacuării apelor pluviale, amorsarea terasei cu soluţie de bitum, instalarea gurilor de scurgere şi aplicarea stratului de difuzie recomandat pentru hidroizolatii terase. Urmează aplicarea primului strat de membrană şi termosudarea integrală peste membrane perforată, aplicarea unui strat de membrană bitumată armată cu poliester şi realizarea unui covor asfaltic cu o duritate greu de egalat în cazul hidroizolatilor de terase ca şi hidrostop sau hidroizolatie minerale.
Hidroizolatia este un termen care defineste o structura etansa si omogena. Hidroizolarea este procedeu prin care se impermeabilizeaza un obiect, impiedicat infiltrarea apei in structura lui.
Daca pentru fundatii sunt utilizate in special membranele bituminoase, pentru hidroizolarea teraselor cele mai des utilizate materiale sunt mebrana poliuretanica si membrana hidroizolanta.
Membranele lichide poliuretanice sunt materiale hidroizolante moderne pe baza de plimeri care se pot aplica pe suprafata teraselor cu pensula sau cu rola, si in contact cu aerul si umiditatea din atmosfera se intareste si formeaza pe suprafata de suport o pelicula hidroizolanta elastica si durabila. Membrana lichida poliuretanica se aplica pe orice tip de material si are o foarte buna aderenta.membrana lichida poliuretanica sa foloseste in special pentru hidroizolatia teraselor , acoperisurilor si balcoanelor si chiar si a parcarilor pentru ca aceste suprafete vor fi expuse in mod direct fenomenelor meteorologice extreme precum inghetul si dezghetul. Aceste membrane au o rezistenta sporita la variatii de temperatura si sunt foarte rezistente la actiunea razelor de soare.
Acest tip de polimer este transparent, lucios si reflecta lumina soarelui evitand supraincalzirea suprafetei pe care a fos aplicat, un avantaj pe care alte produse nu il au.
Inainte de a aplica membrana lichida suprafata trebuie curatata si fisurile sau gaurile trebuie umplute in asa fel incat suprafata sa fie neteda, fara goluri sau denivelari. Dupa ce se niveleaza suprafata se va aplica un strat subtire de amorsa peste care se pune membrana poliuretanica su pensula sau cu rola, in functie de marimea suprafetei.
Un alt avantaj important al membranei este ca permite ca stratul peste care se aplica sa respire si se avita acmularea de umiditate sub acesta.
Un alt material hidroizolant utilizat este membrana bituminoasa care se monteaza pe terasele intens circulate, gradini sau acoperisuri, structura avand o rezistenta mecanica ridicata. Se pot alege si membrane in diferite noante in functie de suprafata care trebuie acoperita. Si membrana bituminoasa are o rezistenta buna atat la temperaturi ridicate cat si la inghet.
Cand locuinta este situata in zone in care umiditatea din sol este mare hidroizolatia este o investitie necesara pentru a beneficia de o constructie durabila.