Hidroizolatii pentru toate buzunarele
Confortul unei clădiri este conferit de etanşeitatea la apă, izolarea termică şi fonică şi este evident că lucrările de hidroizolaţii sunt primele pe listă când discutăm despre consolidare sau renovare. Acestea reprezintă investiţii majore, pretenţioase şi care pot atrage consecinţe grave în cazul în care sunt executate prost. Construcţiile subterane de orice fel dar şi părţile subterane ale clădirilor - fundaţii, subsoluri - sunt supuse acţiunii apelor freatice cât şi a celor pluviale. Lucrările de hidroizolaţii protejează construcţia împotriva acţiunii apelor dar şi împotriva infiltrării acestora iar părţile care vin în contact cu apa se protejează cu ajutorul componentelor de etanşare şi a materialelor cu grad înalt de impermeabilitate.
Lucrările de hidroizolaţii
Lucrarile de hidroizolatii fac obiectul unei părţi de proiect care stabileşte soluţiile de hidroizolare în funcţie de analize geotermice, chimice şi hidrologice. Obţinerea unei hidroizolaţii bune depinde de calitatea materialelor dar şi de tipul proiectului, a terenului şi, mai ales, a echipei de muncitori. Din păcate sistemul tradiţional de etanşare a betonului nu mai face faţă noilor cerinţe în domeniu şi generează probleme de suprapunere defectuoasă, perioadă de viaţă scurtă şi timpi de execuţie lungi.
Hidroizolaţii pe viaţă
Dacă doriţi hidroizolaţii pe viaţă atunci vă recomandăm să alegeţi produse performante - şi soluţii pentru suprafeţe umede. Materialele moderne se folosesc pentru hidroizolarea ce rezistă la microfisuri ce pot apărea în stratul suport, hidroizolaţii cu rezistenţă la apă şi cu rezistenţă placări ceramice, aflate în contact permanent cu apă, la protecţie anticorozivă a elementelor din beton şi a mortarelor pe bază de ciment.
Foarte multe blocuri de locuinte au probleme cu acoperisul. Au de suferit atat proprietarii de la ultimul nivel precum si cei de mai jos, din cauza infiltratiilor ce pot patrunde si in instalatiile electrice.
Repararea terasei este sarcina asociatiei de proprietari prin plata partilor ce revin tuturor locatarilor. Daca banii au fosr deja stransi in fondul de reparatii asociatia va face plata din acest cont. daca banii nu sunt colectati, lucrarea ar trebui platita de catre proprietari, cu ajutorul unei liste de plata si la valoareea contractata. Pasii necesari pentru a realiza aceasta operatiune:
Administratorul trebuie sa constate situatia si sa raporteze presedintelui
Administratorul solicita la minim trei firme de specialitate cu experienta , oferte de pret.
Ofertele ar trebui sa cuprindaa obligatoriu si devizul financiar al lucrarii.
Presedintele reuneste comitetul executiv car e trebuie sa hotarasca repararea terasei: calitate, cost si perioada de executie. Tot comitetul ia decizia in legatura cu firma cu care va fi incheiat contractul.
In prima adunare generala a proprietarilor presedintele va supune aprobarii decizia. Lucrarea se efectueaza in perioada mai septembrie. Daca repararea terasei nu se aproba persoanele care nu sunt de acord vor suporta ulterior prejudiciile financiare ale proprietarilor afectati, inclusiv repararea apartamentelor degradate de infiltratii.
Sistemul obisnuit de hidroizolare consta in aplicarea unor straturi de membrane care pot sa fie din mai multe tipuri de materiale, in functie de tipul constructiei dar si in functie de bugetul alocat. Este important ca hidroizolatia sa se execute de catre specialisti pentru a nu aparea infiltratii. Inaite de a aplica straturile de membrana. Stratul suport ar trebui sa fie pregatit corect, suprafatatrebuie sa fie curatata, regenerata prin ardere iar scurgerile pluviale ar trebui inlocuite indiferent de sistem. Aveti grija ca hidroizolatia sa se aplice la baza peretilor pe o inaltime de minim 10 cm si nu doar pe plafon.